ALISHER NAVOIY IJODINI O‘RGANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada buyuk o‘zbek shoiri va mutafakkiri Alisher Navoiyning boy adabiy merosi, uning o‘zbek adabiyoti va madaniyatidagi o‘rni yoritilgan. Navoiy ijodining asosiy yo‘nalishlari, uning g‘azal, doston, masnaviy va boshqa janrlardagi asarlari tahlil qilinadi. Shuningdek, shoirning “Xamsa” turkumidagi asarlari, tasavvufiy va axloqiy g‘oyalari, she’riyatdagi badiiy mahorati, til va uslub xususiyatlari hamda uning jahon adabiyotiga qo‘shgan hissasi haqida fikr yuritiladi. Maqola yosh avlodni ma’naviy tarbiyalashda Navoiy merosining ahamiyatiga ham e’tibor qaratadi.