EKOTIZIMLAR BARQARORLIGI VA BIOLOGIK XILMA-XILLIKNI SAQLASH YO‘LLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola ekotizimlar barqarorligi va biologik xilma-xillikni saqlash muammolariga bagʻishlangan boʻlib, ularning bugungi kundagi global ahamiyatini yoritishni maqsad qilgan. Inson faoliyatining ekotizimlarga koʻrsatayotgan salbiy taʼsiri, jumladan, tabiiy yashash joylarining yoʻq qilinishi, ifloslanish, iqlim oʻzgarishi va invaziv turlarning tarqalishi kabi omillar tahlil qilingan. Tadqiqotda barqaror rivojlanish tamoyillari, ekotizimlarni boshqarish strategiyalari, biologik xilma-xillikni himoya qilish boʻyicha xalqaro va milliy chora-tadbirlar koʻrib chiqilgan. Maqolada ekotizimlar barqarorligini taʼminlash va biologik xilma-xillikni saqlash boʻyicha amaliy tavsiyalar, shuningdek, atrof-muhitni muhofaza qilishda jamiyatning har bir aʼzosining roli muhokama qilingan.