CHIZIQLI TENGLAMALAR SISTEMASINI YECHISH USULLARI VA ULARNING IQTISODIYOTDA QO‘LLANILISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada chiziqli tenglamalar sistemasini yechishning asosiy usullari – matritsa usuli, Kramer qoidasi va Gauss eliminatsiya usuli yoritilgan. Shuningdek, bu usullarning iqtisodiyotdagi qo‘llanilishi – xomashyo taqsimoti, bozor muvozanati va Leontyevning inputoutput modellari misolida tahlil qilingan.