MIRZO ULUG’BEKNING ILMIY VA MA’NAVIY MEROSI VA UNING JAHON ILM FANIGA QO’SHGAN HISSASI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Mirzo Ulug’bekning ham ilmiy, ham ma’rifiy merosi haqida so’z yuritilgan. Shu bilan birgalikda, Ulug’bek tomonidan yaratilgan astronomiya maktabi va “Ziji jadidi Ko’ragoniy”ning  yurtimiz va jahon ilm- faniga qo’shgan hissasi haqida yoritilgan. Shuningdek, maqolada Ulug’bek rasadxonasining ahamiyati mavzusiga ham qisqacha to’xtalib o’tilgan.