OLIY TA'LIM MUASSASALARINI BOSHQARISHDA CHET EL TAJRIBALARINI JORIY QILISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Hozirgi kunda oliy ta'lim tizimi dunyo bo'ylab sezilarli o'zgarishlar va rivojlanishlarni boshdan kechirmoqda. Globalizatsiya, texnologik inqilob, iqtisodiy va ijtimoiy talablardagi o'zgarishlar oliy ta'lim tizimlarining boshqaruvini yangilashni zarur qiladi. Oliy ta'lim muassasalarini boshqarishda chet el tajribalarini joriy qilish nafaqat samarali boshqaruv modelini yaratishga yordam beradi, balki ta'lim sifatini oshirish, global talablar va raqobatbardoshlikni ta'minlashda muhim rol o'ynaydi. Ushbu maqolada, oliy ta'limni boshqarish sohasida chet el tajribalarini joriy etishning ahamiyati, uning afzalliklari va mumkin bo'lgan qiyinchiliklari ko'rib chiqiladi.