AUTOMATION OF ELECTRONIC DOCUMENT MANAGEMENT ELEKTRON HUJJAT AYLANISHINI AVTOMATLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada elektron hujjat aylanishi tizimini avtomatlashtirishning dolzarbligi, amaliy ahamiyati hamda joriy etish bosqichlari yoritilgan. Bugungi kunda ko‘plab tashkilotlar ish yuritish jarayonida hujjatlarning to‘g‘ri, tezkor va xavfsiz almashinuvi muammosiga duch kelmoqda. Shu sababli, elektron hujjat aylanishi tizimining avtomatlashtirilgan ko‘rinishda tashkil etilishi ish unumdorligini oshirish, inson omilidan kelib chiqadigan xatolarni kamaytirish, vaqt va resurslarni tejash imkonini beradi. Maqolada shuningdek, avtomatlashtirilgan tizimning texnik asoslari, xavfsizlik tamoyillari va dasturiy yechimlari haqida ham to‘xtalib o‘tilgan. Taklif etilgan tizim modeli real tashkilot sharoitida tadbiq etish uchun qulay va samarali hisoblanadi.