XOTIN-QIZLAR BANDLIGINI TA’MINLASHDA "AYOLLAR DAFTARI"NING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Keyingi yillarda mamlakatimizda xotin-qizlarning huquq va erkinliklarini ta'minlash, ularni turli tazyiq va zo'ravonliklardan himoya qilish borasida qator islohotlar amalga oshirilmoqda. Xususan, ayollarning jamiyatga moslashishi, o'qishi va ishlashi uchun qulay shart-sharoitlar yaratish bilan bir qatorda, ularga nisbatan sodir bo'layotgan tazyiq va zo'ravonlikning oldini olish va bartaraf etishning yangi mexanizmlari joriy etildi. Amalga oshirilgan ishlar bilan bir qatorda bugungi vaziyat ayollarni himoya qilish bilan bog'liq ba'zi kamchiliklar mavjudligini ko'rsatmoqda. Shunga ko'ra, ayollarning huquq va manfaatlarini himoya qilishga qaratilgan amaldagi normativ-huquqiy hujjatlarni qayta ko'rib chiqish va takomillashtirish talab etiladi.