MUSTAQILLIK VA MILLIY MAFKURA OLDIDAGI MAQSAD VA VAZIFALAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi mustaqillikni qo‘lga kiritgandan so‘ng milliy mafkuraning jamiyatdagi o‘rni va ahamiyati haqida fikr yuritiladi. Milliy mafkura orqali fuqarolarda vatanparvarlik, tarixiy xotira, ma'naviy barkamollik, ijtimoiy birdamlik va yuksak ma’suliyat tuyg‘ularini shakllantirish zarurligi asoslab beriladi. Shuningdek, mustaqillikni mustahkamlash, ijtimoiy-siyosiy barqarorlikni ta’minlash, yosh avlodni milliy g‘oya ruhida tarbiyalash kabi vazifalar milliy mafkuraning asosiy maqsadlaridan biri sifatida tahlil qilinadi.