XIZMAT KO‘RSATISH TURLARI VA ULARNING MILLIY IQTISODIYOTGA TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Xizmat ko‘rsatish sohasini rivojlantirish va boshqarish juda murakkab ijtimoiy va iqtisodiy masala hisoblanadi. Bu sohani o‘ziga xos muammolarini mukammal va chuqur o‘rganmasdan xizmat ko‘rsatish sohasini boshqarish bo‘yicha strategik qarorlarni qabul qilish qiyin. Chunki boshqarishda ijtimoiy o‘zgarishlar o‘z-o‘zidan, mexanik tarzda emas, balki bozor talablariga xos amalga oshirilishi kerak bo‘ladi. Aksincha, u o‘ta murakkab jarayon bo‘lib, undagi ijtimoiy-iqtisodiy o‘zgarishlar hamda jamiyatdagi yangilanishlar gohida ochiq, gohida yashirin shaklda kechadi. Jahon amaliyoti ham, an'anaviy jamiyatlarning zamonaviy jamiyatlarga o‘tish jarayonlarida aholining turmush darajasiga keskin ta'sir etishini, aholi o‘rtasida tabaqalashuv va ijtimoiy adolat muvozanati buzilishini ko‘rsatdi.