VARIKO’Z KASALIGIDA MINIINVAZIV DAVOLASH USULI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Varikoz kasalligini davolashda minimal invaziv usullar, xususan, endovazal lazerli koagulyatsiya (EVLT), skleroterapiya va ozon terapiyasi samarali yechimlar sifatida keng qo‘llaniladi. EVLT lazer yordamida venani yopib, qon oqimini sog‘lom tomirlarga yo‘naltiradi, minimal og‘riq va tez tiklanishni ta’minlaydi. Skleroterapiya kichik va o‘rta venalarni sklerozlovchi modda orqali yo‘q qiladi, ayniqsa kosmetik muammolarni hal qilishda samarali. Ozon terapiyasi kichik venalarni davolashda ozon gazidan foydalanib, estetik natijalar beradi. Ushbu usullar mahalliy behushlik ostida amalga oshiriladi, jarrohlik izlari qoldirmaydi va bemorlarning tez tiklanishiga yordam beradi. To‘g‘ri davolash uchun flebolog bilan maslahatlashish zarur.