UGLEROD IZINI KAMAYTIRISH BOʻYICHA LOYIHALARNI BOSHQARISH: INNOVATSIYALAR VA SANOAT UCHUN ENG YAXSHI AMALIYOTLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola global iqlim oʻzgarishi kontekstida uglerod izini kamaytirish loyihalarini (UIKL)samarali boshqarishning innovatsion yondashuvlari va eng yaxshi amaliyotlarini tahlil qiladi. Tadqiqot UIKLni nafaqat ekologik majburiyat, balki korxonalar uchun iqtisodiy samaradorlik va ijtimoiy masʼuliyatni oshiruvchi strategik vosita sifatida koʻrib chiqadi. Unda energiya samaradorligini oshirish, qayta tiklanadigan energiya manbalariga oʻtish, qurilish sektoridagi uglerod izini kamaytirish, shuningdek, salbiy emissiya texnologiyalari va innovatsion materiallardan foydalanish kabi yoʻnalishlar atroflicha oʻrganiladi.