AHOLINI TOZA ICHIMLIK SUVI BILAN TA’MINLASH BO‘YICHA LOYIHALARNI MOLIYAVIY QO‘LLAB-QUVVATLASH MASALALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Aholini toza ichimlik suvi bilan ta'minlash barqaror rivojlanishning asosiy yo‘nalishlaridan biridir. O‘zbekiston bu sohada sezilarli yutuqlarga erishgan bo‘lsa-da, ko‘plab qishloq hududlarida va olis aholi punktlarida toza suv ta’minoti muammosi dolzarb bo‘lib qolmoqda. Bu masalada asosiy rolni suv infratuzilmasini rivojlantirish va uni moliyalashtirish tizimi tutadi.