ЯНГИ ЛОЙИҲАЛАР ХАРАЖАТЛАРИ АУДИТИНИ РЕЖАЛАШТИРИШ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Охирги йилларда мамлакатимизда кўплаб йирик лойиҳалар билан бирга кичик ва корхоналарда ҳам инвестициялар жалб қилиш орқали янги лойиҳалар амалгаоширилмоқда.Амалгаоширилаётган янги лойиҳаларга нафақат маҳаллий ва хорижий инвесторлар маблағлари, балки давлат ҳисобидан ҳам катта маблағларажратилмоқда. Бу эса янги лойиҳаларни амалга оширишхаражатларининг самарадорлигини ошириш учун назорат қилиш, аудиторлик текширувларидан ўтказишни тақозо этади. Мазкур мақолада янги лойиҳалар харажатлари аудитини тўғри режалаштириш орқали уларнинг самарадорлигини ошириш масалалалари ёритилган.