ЯНГИ ЛОЙИҲАЛАР ХАРАЖАТЛАРИ САМАРАДОРЛИГИНИ БАҲОЛАШДА ТАҲЛИЛИЙ АМАЛЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Бугунги кундаги жаҳон бозоридаги юқори рақобат шаротида кўп харажат талаб қиладиган, маънавий эскирган истеъмол товарларига бўлган талаблар кескин пасайиб кетмоқда. Бу эса, мамлакатимизда амалга оширилаётган янги лойиҳаларда кам харажат талаб этадиган замонавий, қулай, энергосамарадорлиги юқори, арзон ва сифатли маҳсулотларни ишлаб чиқаришни тақазо этади. Бу албатта, ишга туширалаётган янги лойиҳалар харажатларининг самарадорлигини баҳолашни талаб этади . Ушбу мақолада янги лойиҳалар харажатлари самарадорлигини баҳолашда таҳлилий амаллардан фойдаланиш га кенгроқ тўхталиб ўтилган.