БAНК БИЗНЕC БЛOКИНИ РИВOЖЛAНТИРИШ МOДЕЛЛAРИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Мазукр тадқиқот ишида тижорат банкларининг блокини трансформация жорий этиш ва ривожлантириш бўйича таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқиш мақсад қилинганди. Шунингдек, тадқиқотда асосий фараз сифатида тижорат банклари трансформациясининг долзарблик даражаси ва иқтисодий барқарорлик кўрсаткичлари ўртасида ўзаро боғлиқлик борлиги белгилаб олинди. Мазкур фаразни исботлаш учун тадқиқот давомида тадиқот усулларидан фойдаланган ҳолда, фаразнинг тўғри ёки нотўғрилигини аниқланади