QO‘Y VA ECHKILAR BRUTSELLYOZIDA TERI ALLERGIK REAKSIYALARIGA ASOSLANGAN SEROLOGIK TADQIQOTLAR VA USULLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya. Mazkur tezisda qo‘y-echkilar brutsellyozi tashxisida teri allergik reaksiyalariga asoslangan serologik tadqiqotlar va usullar borasida XEB tomonidan tasdiqlangan ko‘rsatmalar tahlili bayon qilingan. Bundan tashqari hududiy tashxis markazlarida brutsella qo‘zg‘atuvchilari bilan ishlashda 3-darajali ehtiyot choralariga qat’iy rioya ko‘rilishi bo‘yicha majburiy ko‘rsatmalar keltirilgan.Аннотация. В этом тезисе представлен анализ утвержденных Международным эпизоотическим бюром (МЭБ) методических рекомендаций по серологическим исследованиям и методам, основанным на кожных аллергических реакциях, при диагностике бруцеллеза овец и коз. Кроме того, приведены обязательные указания в региональных диагностических центрах о строгом соблюдении мер предосторожности 3-го уровня при работе с возбудителями бруцелл.Annotation. This thesis presents an analysis of OIE-approved guidelines for serological testing and skin allergy-based methods for the diagnosis of brucellosis in sheep and goats. In addition, mandatory instructions are provided in regional diagnostic centers on strict adherence to level 3 precautions when working with Brucella pathogens