TEYLERIOZGA QARSHI VAKSINA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
AnnotatsiyaMaqola Qoramollarni teyleriozini profilaktika qilishda maxsus profilaktik vosita-vaksina ishlab chiqishga qaratilgan. Teylerioz bilan kasal moldan patologik material (limfatik tugun) olish va undan teyleriyalarni shizogonal bosqichini asesolizatsiya qilish yo‘li bilan ajratish va sun’iy to‘yimlik moddalarda o‘stirish natijasida vaksina materialini olish hamda uni vaksina sifatidakriogenizatsiya qilib keyingi tadqiqotlar uchun kriobank tashkil qilish.