ҚУЁНЛАР ИЧКИ АЪЗОЛАРИГА РИФИЗОСТРЕПНИНГ ТАЪСИРИНИ ПАТОМОРФОЛОГИК ЎРГАНИШ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Аннотация: Мақолада туберкулезга қарши препаратлар комплекси –“Рифизостреп” қўлланилган тажриба қуёнларининг ички аъзоларига мазкур препаратнинг таъсирини гистологик ўрганиш маълумотлари келтирилган. M.bovis 8-03 штаммли туберкулёз микобактерияларига қарши юқори бактерицид фаолликка эга бўлиш билан бирга, препарат тажриба ҳайвонларининг организмига салбий таъсир кўрсатмаслиги аниқланганАннотация: В статье представлены результаты гистологических исследований внутренних органов подопытных кроликов по изучению влияния нового противотуберкулезного препарата “Рифизостреп”. Установлено, что данный препарат, наряду с достаточной бактерицидной активностью против микобактерий туберкулеза штамма M. bovis 8-03, не обладает побочными действиями на организм подопытных животых. Annotation: The article presents the results of histological studies of the internal organs of experimental rabbits to study the effect of a new anti-tuberculosis drug “Rifizostrep”. It has been established that this drug, along with sufficient bactericidal activity against Mycobacterium tuberculosis strain M. bovis 8-03, does not have side effects on the body of experimental animals