ҚОРАМОЛЛАР ЛЕЙКОЗ ВИРУСИНИ ТАРҚАЛИШ ЙЎЛЛАРИНИ АНИҚЛАШ НАТИЖАЛАРИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Аннотация Мақолада қорамолларни лейкоз вирусини тарқалиш йўларни аниқлаш мақсадида минимал юқтириш дозаси, бурун шиллиқ пардалар, тил усти орқали лейкоз вируси билан турли босқичда зарарланган хайвондан олинган лейкоцитлар билан зарарлантириш мумкинлигини аниқлаш мақсадида қўйилган тажриба натижалари келтирилган.Anntation The article presents the results of the experiment, which was carried out in order to determine the ways of spreading of the leukemia virus in order to determine whether it is possible to infect cattle with infected leukocytes through the minimal dose of infection, through the nasopharynx, and under the tongue.Аннотация В статье представлены результаты экспериментов, которые были проведены с целью определения путей передачи вируса лейкоза. В этих целях определена возможность инфицирования в минимальной дозе заражения инфицированными лейкоцитами животных, в разных стадиях болезни, путём инокуляции и орошения их внутрикожно, слизистую носоглотки, и языка.