ВЕТЕРИНАРНЫЙ РАДИОМОНИТОРИНГ В НУРАТИНСКОМ РАЙОНЕ НАВОИЙСКОЙ ОБЛАСТИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
АннотацияВ данной статье представлены сведения о радиометрических исследованиях, проведенных в 2 хозяйствах Нуратинского района Навоийской области. Приведены подробные данные о том, что в лабораторных условиях на территории хозяйства исследовались образцы почвы, люцерны, водоёмов и сенаАннотацияБу мақолада Навоий вилояти Нурота туманидаги 2 та хўжаликда радиометрия бўйича илмий-тадқиқот ишлари олиб борилганлиги тўғрисида маълумотлар келтирилган. Хўжалик ҳудудида тупроқ, беда, сув ҳавзалари, пичан намуналари лаборатория шароитида текширишлардан ўтказилганлиги бўйича батафсил далиллар келтирилган.SummaryThis article presents information about radiometric studies carried out in 2 farms in the Nurata district of the Navoi region. Detailed data is provided that samples of soil, alfalfa, ponds and hay were studied in laboratory conditions on the territory of the farm.