SAMARQAND VILOYATI SHAROITIDA BALIQLARNING BRANXIOMIKOZ KASALLIGINI DAVOLASH VA OLDINI OLISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Maqolada Samarqand viloyati Payariq tumani ‘‘Yaloqtepa oltin baliqlari’’ baliqchilik xo‘jaligida olib borilgan branxiomikoz kasalligini davolash natijalari keltirilgan. Tadqiqot natijasida an’anaviy davolash, qarshi kurash usullari bilan birgalikda o‘tkazilgan “Innoprovet” ” probiotik bilan davolash usulini samarasi yuqori bo‘lganligi ko‘rsatilgan(gematologik ko‘rsatkichlari va tirik vaznini tiklash bo‘yicha).Аннотация. В статье представлены результаты проведенных лечебных мероприятий бранхиомикоза в рыбоводческом хозяйстве «Ялоктепа олтин баликлари» Пайарыкского района Самаркандской области. В результате проведенных исследований была установлена эффективность использования пробиотического препарата «Иннопровет» наряду со стандартными методами лечения и ликвидации болезни. Эффективность препарата оценивали по гематологическим показателям и восстановления живого веса рыб.