BROYLER JO‘JALARDA DISPEPSIYANING ETIOLOGIYASI VA OLDINI OLISHNI TAKOMILLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Dispepsiya (dyspepsia)- oshqozon va ichakning normal hazm qilish va yutilgan ovqatni so‘rish uchun funksional qobiliyatining buzilishi bilan tavsiflanadi. Hamma turdagi yosh parrandalar, asosan, bir oylikkacha bo‘lgan tovuq va kurkalarning jo‘jalari kassalladi. Dispepsiya oddiy va toksik shaklda paydo bo‘lishi mumkin. Kasallik asosan notog‘ri oziqlantirish natijasida paydo bo‘ladi.