OTLARDA OYOQ PAYLARI SURUNKALI ASEPTIK YALLIG‘LANISHINI DAVOLASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya. Maqolada otlarda oyoq paylari surunkali aseptik yallig‘lanishini davolashda ishlab chiqilgan maxsus davolash sxemasini qo‘llash tajribalari hamda davolash davrida klinik ko‘rsatkichlar holati, qonining morfologik va biokimyoviy o‘zgarishlarini o‘rganish natijalari keltirilgan.Aннотация. В статье представлен опыт применения разработанной специальной схемы лечения хронического асептического воспаления сухожилий у лошадей, а также результаты изучения состояния клинических показателей, морфологических и биохимических изменений крови в период лечения.Summary. The article presents the experience of application of the developed special scheme of treatment of chronic aseptic inflammation of tendons in horses, as well as the results of studying the state of clinical parameters, morphological and biochemical changes in blood during the treatment period.