САНОАТЛАШГАН ПАРРАНДАЧИЛИКДА НЬЮКАСЛ КАСАЛЛИГИНИ ЛА-СОТА ШТАММЛИ ТИРИК ВАКЦИНАСИНИ РЕАКТОГЕН ТАЪСИР ҚИЛИШ УСУЛИ ОРҚАЛИ САМАРАЛИ ИММУНОПРОФИЛАКТИКАСИНИ АМАЛГА ОШИРИШ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Аннотация. Мақолада саноатлашган паррандачиликда Ньюкасл касаллигини Ла-Сота штаммли тирик вакцинани аэрозол ингаляция усулида амалга ошириш орқали самарали иммунопрофилактикага эришиш бўйича ўтказилган тадқиқотларнинг натижалари келтирилган.Аннотация. В статье представлены результаты исследований по достижению эффективной иммунопрофилактики болезни Ньюкасла у птиц в промышленном птицеводстве путем использования живой вакцины штамма «Ла-Сота» методом аэрозольной ингаляции