O’ZBEKISTONDA MILLIY BRENDNI YARATISHDA TURIZMNING O’RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbumaqolada O‘zbekiston Respublikasining milliy brendini shakllantirish jarayonida turizm sohasining tutgan o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Turizm nafaqat iqtisodiy o‘sish, balki xalqaro imidjni mustahkamlashda ham muhim vosita hisoblanadi. Maqolada O‘zbekistonning madaniy merosi, milliy qadriyatlari va zamonaviy imkoniyatlarini turizm orqali dunyoga tanitish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, global bozorda O‘zbekistonning raqobatbardosh milliy brendini yaratish uchun samarali strategiyalar taklif etiladi.