LENTALI KONVEYRLARNING BOSHQARISH JARAYONLARINI MODELLASHTIRISH VA OPTIMALLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada tasmali (lentali) konveyerlarning turlari, ishlab chiqarishdagi ahamiyati, qo‘llanilish sohalari, texnik tavsiflari  va maqsadi haqida to’liq ma’lumot berilgan. Lentali konveyerlarda avtomatik boshqaruv tizimini takomillashtirish va intellektual boshqaruv tizimlarini joriy etish orqali iqtisodiy samaradorlikka erishish, ish unumdorligini oshirish va yuk tashish xarajatlarini kamaytirish hamda qulay ish sharoitlarini yaratish imkonini beradigan avtomatlashtirilgan lentali konveyrlar haqida mualliflar o’z fikrini aytib o’tilgan.