ISSIQXONALARDA AVTOMATLASHTIRILGAN SENSOR BOSHQARUV TIZIMINI YARATISH VA ISHLAB CHIQARISH NAZORAT O’LCHASH ASBOBLARINING ANIQLIGINI OSHIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada avtomatlashtirilgan ishlab chiqarish korxonalari nazorat o‘lchash asboblarining aniqligini oshirishda sensor boshqaruv tizimini yaratishda issiqxona misolida ko’rib chiqishni maqsad qildik. Mualliflar tomonidan xozirgi kunda o’ndan ortiq isshiqxonalarning faoliyatini keng tahlil qilindi,  ishlash jarayonidagi muommolari va avzalliklari to’g’risida sahoga tegishli  manbalar bilan tanishib chiqildi. Tahlil natijasida ayrim issiqxonalarning davr talabi darajasida qurilganlari aniqlan.  Bu sahoda IoT ning integrallashuvi natijasida simsiz aloqa vositalari keng qo’llanilgan bolib avtomatlashtirilgan tizimini yaratilgan. Issiqxonadagi  ishlab chiqarish faoliyati nazoratini qo’llanilgan  o’lchash asboblarining aniqligining oshirilishi, zomonaviy  sensor boshqaruvining yaratilgani, sezgir sensor  elementlari tanlash, masalan  ekilgan ko’chatlarni topchlatib sug’orishni, bir hil temperaturani saqlash va h.k.   muommolari  va echimlari to’g’risida to’liq ma’lumot berilgan.