TEXNOLOGIK O’LCHASH VOSITALARDA MIKROPROTSESSORLARNING QO‘LLANISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Texnologik o‘lchash vositalarida mikroprotsessor  markaziy blok bo’lib,  barcha bloklari bajaradigan ishlarni boshqarish hamda axborot bilan arifmetik va mantiqiy operatsiyalar bajarish uchun mo’ljallangan. Mikroprotsessor  tizimlari asbobsozlik rivojlanishining hozirgi bosqichida texnologik o’lchov vositalariga qo’llanish imkoniyatlarini, ishlatish algoritmlariga yaqinlashiga, axborot berish imkoniyatlarini oshirishga va tez ishlashini ta’minlashga imkon berisida keng ma’lumot berilgan.