ONKOLOGIK KASALLIKLAR VA ULARNI DAVOLASHDAGI YUTUQLAR VA KAMCHILIKLAR. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Onkologik kasalliklar bugungi kunda insoniyat salomatligi uchun eng katta tahdidlaridan biri hisoblanadi. Ushbu kasalliklar, ya’ni saraton, turli organ va to‘qimalarda o‘sma hujayralarining nazoratdan chiqishi natijasida yuzaga keladi. Saraton kasalliklari nafaqat bemorning hayot sifatini pasaytiradi, balki ko‘pincha umr davomiyligini ham sezilarli darajada qisqartiradi. Shuning uchun onkologik kasalliklarni erta aniqlash va samarali davolash bugungi tibbiyotning eng dolzarb vazifalaridan biridir.