O’QUVCHILARDA MUSTAQIL FIKRLASHNI SHAKLLANTIRISH UCHUN BERILADIGAN SAVOLLAR TURLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada boshlang’ich sinf o’quvchilarida mustaqil fikrlash ko’nikmalarini shakllantirishda savollar berishning ahamiyati yoritilgan. O’quv jarayonida to’g’ri tanlangan savol turlari o’quvchilarning fikrlash darajasini oshirish, mustaqil xulosa chiqarish va mantiqiy mushohada yuritishga undaydi. Maqolada ochiq, yopiq, yetaklovchi, tanlovli, tahliliy va ijodiy savollar turlari hamda ularni dars jarayonida qo’llash usullari haqida misollar bilan izoh berilgan. Shuningdek, savollar orqali o’quvchilarning nutqiy faolligini oshirish, o’rganilayotgan mavzuni chuqurroq tushunishga xizmat qilishi amaliy tavsiyalar asosida yoritilgan.