DAVLAT BOSHQARUVIDA SAMARADORLIKNI OSHIRISH, INSON RESURSLARI VA UNING IQTISODIY IMKONIYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Davlat boshqaruvida samaradorlikni oshirish, inson resurslarini rivojlantirish va inson kapitalini shakllantirish orqali iqtisodiy samaradorlikni oshirish masalalari tahlil qilindi va KPI tizimi faqatgina nazorat va baholash vositasi bo‘lib qolmasdan, balki strategik rivojlanish, samarali boshqaruv, inson kapitali va inson resurslaridan to‘laqonli foydalanish vositasiga aylanishi lozimligi, shu orqali davlat fuqarolik xizmati, xususiy sektor, xizmat ko`rsatish sohalarida raqobatbardoshlikni oshirib, barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlay olishi iqtisodiy tahlil qilindi.