RUHIY SALOMATLIK INQIROZI: O‘SMIRLAR ORASIDA DEPRESSIYA VA UNING OLDINI OLISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy jamiyatda o‘smirlar orasida ruhiy salomatlik bilan bog‘liq muammolar, xususan, depressiya holatlari keng tarqalayotgani tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘smirlik davrida yuzaga keladigan psixologik bosimlar, ijtimoiy tarmoqlarning salbiy ta’siri, oila va maktab muhitining ruhiy salomatlikka ta’siri kabi omillar yoritiladi. Shuningdek, depressiyani erta aniqlash, profilaktik chora-tadbirlar ko‘rish, psixologik maslahatlar va psixoterapiya usullaridan foydalanish orqali o‘smirlar ruhiy holatini yaxshilash yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Mazkur ish ruhiy salomatlikni mustahkamlash va sog‘lom avlodni tarbiyalashda muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.