QASHQADARYO VILOYATIDA LOGISTIKA ORQALI TRANSPORT INFRATUZILMASINI RIVOJLANTIRISH VA BOSHQARISHNING RIVOJLANISH TENDENSIYASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyatida transport infratuzilmasini logistika vositasida rivojlantirish va samarali boshqarishning dolzarb yo‘nalishlari hamda zamonaviy rivojlanish tendensiyalari yoritiladi. Tadqiqot davomida 2024-yilga oid so‘nggi statistika va amaliy loyihalar tahlil qilinib, hududning transport-logistika salohiyati chuqur o‘rganildi. Jumladan, “Toshguzar–BoysunQumqo‘rg‘on” temiryo‘l liniyasining strategik o‘rni, Qarshi shahri va boshqa tumanlarda yo‘l infratuzilmasini rekonstruksiya qilish loyihalarining iqtisodiy ta’siri tahlil qilindi.