AQLLI AVTOTURARGOHLAR UCHUN VIDEOKUZATUV TIZIMLARINI ISHLAB CHIQISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
avtoturargohlarda videokuzatuv tizimi yordamida videomonitoring qilish axborot tizimi hisoblanadi. Avtoturargohlarda avtomobillar davlat raqamlarini avtomatik tanib olishda qo‘llanuvchi usul va algoritmlar hisoblanadi. aqlli avtoturargoh loyihasini amalga oshirishda videotahlil va avtomobil davlat raqamlarini tanib olish tizimlaridan foydalangan holda avtoturargohlarni nazorat qilish uchun videomonitoring tizimini ishlab chiqishdan iborat. vazifalari quyidagilarda aks etadi: - muammoning zamonaviy holatini o‘rganish; - aqlli avtoturargohlarda qo‘llanuvchi mavjud axborot tizimlarining qiyosiy tahlil qilish; - avtomobillar davlat raqamlarini avtomatik tanib olish uchun dasturiy majmua ishlab chiqish; - ishlab chiqilgan dasturiy majmuani tajribaviy tadqiqotlar asosida sinovdan o‘tkazish.