INGLIZ TILIDA YOZISH VA O‘QISH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH METODLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqola ingliz tilini o‘rgatishda yozish va o‘qish ko‘nikmalarini rivojlantirishning samarali metodlarini tahlil qiladi. Maqolada ingliz tilini o‘rganishda o‘quvchilarning o‘qish va yozish ko‘nikmalarini rivojlantirish uchun foydalaniladigan turli pedagogik yondashuvlar, metodlar va texnikalar muhokama qilinadi. O‘quvchilarga ingliz tilida matnlarni to‘g‘ri tushunish, tez va samarali o‘qish, hamda fikrlarini aniq va tushunarli tarzda ifodalash ko‘nikmalarini oshirishga qaratilgan usullar keltirilgan. Skimming, scanning, summarizing, predictive reading kabi o‘qish metodlari va rejalashtirish, tahrirlash, va yozish mashqlari kabi yozish metodlari o‘quvchilarga tilni aniq va samarali ishlatishni o‘rgatadi. Shuningdek, o‘qish va yozish ko‘nikmalarini integratsiya qilish va zamonaviy texnologiyalarni ta’lim jarayoniga tatbiq etishning ahamiyati ta’kidlangan. Maqola o‘qituvchilar va ta’lim muassasalari uchun o‘quvchilarning tilni o‘rganishdagi muvaffaqiyatlarini oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.