O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDAGI QURUQLIK, TUPROQ, YER OSTINING HOLATI O‘ZGARISHI BILAN BOG‘LIQ BO‘LGAN FAVQULODDA VAZIYATLARNI OLDINI OLISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada O‘zbekiston Respublikasidagi quruqlik, tuproq, yer ostining holati o‘zgarishi bilan bog‘liq bo‘lgan favqulodda vaziyatlarni oldini olish,  sabablarini o‘rganish, va uning salbiy oqibatlarini kamaytirish maqsadida  muhofaza qilish masalalari ko‘rib chiqiladi.