OLIY TA’LIM MUASSASALARI TALABALARNING KELAJAKDAGI BOSHQARUV MADANIYATI SHAKLLANISHIDA KONSEPSIYANING AHAMIYATI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tadqiqotda oliy ta’lim muassasalarida talabalarning boshqaruv madaniyati shakllanishida ta’lim konsepsiyasining ahamiyati o‘rganiladi. Tadqiqot davomida boshqaruv madaniyatining asosiy jihatlari, talabalarning etakchilik qobiliyatlari, va innovatsion yondashuvlarning ta’lim jarayoniga ta’siri tahlil qilinadi. Oliy ta’lim muassasalari nazariy va amaliy bilimlarni uyg‘unlashtirib, talabalarni boshqaruv jarayonlariga tayyorlashda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqot natijalari talabalarning boshqaruv madaniyatini rivojlantirishga qaratilgan bir qator amaliy tavsiyalarni ishlab chiqishga imkon beradi. Ushbu tadqiqot, shuningdek, O‘zbekiston ta’lim tizimida boshqaruv madaniyatining rivojlanishi uchun muhim asos bo‘lib xizmat qiladi.