O’PKANI QURILMALAR YORDAMIDA SUN’IY NAFAS OLDIRISH (INHALERLAR HAQIDA). (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
ushbu maqola o’pkada nafas yetishmovchiligi yuzaga kelganda , yoki o’pka qattiq shikastlanib nahas olishga qiynalganda  qurilmalar yordamida sun’iy nafas oldirish jarayonihaqida bo’lib , asosan inhalerlarning foydalanilish sohalari alohida ta’kidlangan.