TUG’RUQ TRAVMALARI, BACHADONNING TUSHISHI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola tug’ruqda yuzaga keladigan travmalar zamonaviy davolash usullarini qo’llash , zamonaviy texnikalardan foydalanishga mo’ljallangan . Shuningdek bachadon tushishi uni to‘g‘ri holatda ushlab turadigan paylar va mushaklarning zaiflashishi yoki shikastlanishi tufayli sodir bo‘ladi. Bu holat bachadonning jinsiy yoriqqa tomon pastga siljishiga, shuningdek bachadon bo‘yni yoki bachadon devorlarining pastga tushishiga olib kelishi mumkin.