“B” VA “C” TOIFALI HAYDOVCHILARNI TAYYORLASH TIZIMIDAGI ZAMONAVIY YONDASHUVLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada “B” va “C” toifali haydovchilarni tayyorlash tizimida qo‘llanilayotgan zamonaviy yondashuvlar yoritilgan. Unda haydovchilik malakasini oshirishda interaktiv texnologiyalardan foydalanish, simulyatorlar orqali amaliy ko‘nikmalarni shakllantirish, yo‘l harakati qoidalarini chuqur o‘rgatishda innovatsion metodlardan foydalanish kabi masalalarga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, nazariy va amaliy mashg‘ulotlar uyg‘unligi, xavfsiz haydovchilik madaniyatini shakllantirish va o‘quvchilarning individual yondashuv asosida tayyorlanishi ta’lim sifatini oshirishda muhim omil sifatida ko‘rib chiqilgan.