ALTRUISTIK XULQ-ATVOR TUSHUNCHASI VA UNING JAMIYATDA NAMOYON BO’LISH SABABLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada altruistik xulq-atvor tushunchasi,uning jamiyatda paydo bo’lish sabablari,usullari haqida so’z yuritiladi.Shaxslarda altruistik xulqning shakllanishiga hissiy intellektning ta’siri tahlil qilinib,jadval asosida yoritib beriladi.Altruistik xususiyatlar o’smirlik davridan yuz berishi izohlanadi.Maqola yakunida yoshlardagi irodaviy sifatlar va empatiyalarning muntazam shakllanishi altruistik xulq-atvorga asos ekanligi ta’kidlanadi. Maqola psixologiya sohasidagi erkin tadqiqotchilar va ilmiy izlanuvchilar  uchun foydali bo’ladi.