QISHLOQ XO‘JALIGI KORXONALARIDA BUXGALTERIYA HISOBINI TARTIBGA SOLUVCHI ME'YORIY HUJJATLAR SHARHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Qishloq xo‘jaligi sohasida faoliyat yurituvchi korxonalar mamlakat iqtisodiyotida muhim o‘rin tutadi. Ushbu korxonalarda moliyaviy resurslardan oqilona foydalanish, davlatga to‘g‘ri hisobot berish, soliqlarni aniqlik bilan hisoblash va iqtisodiy samaradorlikka erishish uchun buxgalteriya hisobining to‘g‘ri yuritilishi zarurdir. Buxgalteriya hisobini yuritishda esa muayyan me’yoriy hujjatlar asos qilib olinadi. Ushbu maqolada qishloq xo‘jaligi korxonalarida buxgalteriya hisobini tartibga soluvchi asosiy hujjatlar sharhlanadi.