QARDOSH XALQLAR HAMKORLIGI: O'ZBEKISTON VA TURKIYA O'RTASIDAGI O'ZARO ISHONCH ASOSIDAGI MUNOSABATLAR VA KELAJAKDAGI USTUVOR YO'NALISHLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur  maqolada O’zbekiston va Turkiya o’rtasidagi hamkorlik tarixi, bu hamkorlikning qanchalik chuqur ildiz otganligi va ushbu hamkorlik doirasidagi kelakjak istiqbolligi uchun qanday sohalarga e’tibor qaratilayotganligi, unda ikki turkiy xalqning madaniy va ma’naviy qadriyatlari bu hamkorlikni yanada chuqurlashtirib kelmoqdaligi ham yoritilgan.