YASHIL IQTISODIYOT : O`ZBEKISTONDA EKOLOGIK BARQARORLIK VA IQTISODIY O`SISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Yashil iqtisodiyot, ya'ni ekologik va barqaror iqtisodiy o'sish, hozirgi kunda butun dunyoda muhim ahamiyat kasb etmoqda. Xususan, O‘zbekistonning ekologik va iqtisodiy barqarorligini ta'minlash uchun yashil iqtisodiyotning rivoji alohida e'tiborni talab etadi. Mazkur maqolada O‘zbekistonning yashil iqtisodiyotga o'tishi, uning ekologik o'sish va barqarorlikka qo‘shgan hissasi haqida so‘z boradi.