INGLIZ VA O’ZBEK TILLARIDA SO’Z YASASH USULLARINING KORPUS LINGVISTIK TAHLILI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillarida so‘z yasash usullarining korpus lingvistikasi asosida taqqosiy tahlili berildi. Tadqiqot davomida ingliz tilidagi derivatsion va kompozitsion so‘zlar, xususan prefixlar va suffixlar yordamida yasalgan leksik birliklar korpus asosida o‘rganildi. O‘zbek tili uchun esa mavjud matnlar korpusi asosida asosiy qo‘shimcha va so‘z yasovchi modellar tahlil qilindi. Tahlil natijalari har ikkala tildagi morfologik modellar orasidagi o‘xshashlik va farqlarni ochib berdi.