ЎЗБЕКИСТОНДА ИНВЕСТИЦИОН МУҲИТНИ РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ МОЛИЯВИЙ МЕХАНИЗМЛАРИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Мазкур мақола Ўзбекистонда инвестицион муҳитни ривожлантиришнинг молиявий механизмларини такомиллаштириш масалаларига бағишланган. Унда мамлакатда инвестицияларни жалб қилиш, уларнинг самарадорлигини ошириш ҳамда инвесторлар учун қулай шартшароитлар яратишда мавжуд муаммолар ва уларни бартараф этиш йўллари таҳлил қилинади. Мақолада молиявий бозорларни ривожлантириш, банк тизими фаолиятини такомиллаштириш, давлат-хусусий шериклик механизмларини кенгайтириш ва хорижий инвестицияларни жалб қилиш бўйича таклифлар илгари сурилган.