O‘QUVCHILARNING O‘QISH QOBILIYATLARI ROLI ZAMONAVIY TA’LIM TIZIMIDA ADABIY KOMPETENTLIKNI SHAKLLANTIRISHDAGI ASOSIY ELEMENT SIFATIDA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada adabiyot darslarida maktab o‘quvchilarida o‘qish ko‘nikmalarini shakllantirishga tizimli yondashish, ishning asosiy yo‘nalishlari, zamonaviy uslub va usullar, shuningdek, o‘qish madaniyatini rivojlantirish jarayonida o‘qituvchining roli ko‘rib chiqiladi. Badiiy matnlarni ongli o‘qish, tahliliy faoliyat va sharhlash ko‘nikmalarini shakllantirish samaradorligini oshirishga qaratilgan nazariy asoslar va amaliy strategiyalar tahlil qilingan.