SHAHRISABZ – TARIXIY SHAHAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola O‘zbekiston Respublikasining qadimiy va madaniy markazlaridan biri hisoblangan Shahrisabz shahrining tarixiy taraqqiyoti, me’moriy obidalari, madaniy merosi va bugungi kundagi ahamiyati haqida ma’lumot beradi. Ayniqsa, Amir Temur hayoti va faoliyatining ushbu hudud bilan uzviy bogʻliqligi, uning davrida shahar qanday yuksak taraqqiyotga erishgani tafsilotlari bilan yoritiladi. Maqola tarixiy yodgorliklarning hozirgi holati, ularni saqlash va turizm rivojida tutgan o‘rni haqida ham fikr bildiradi.