TEMURIYLAR DAVRIDAGI MIS TANGALAR: TARIXIY TAHLIL VA NUMIZMATIK AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Temuriylar davriga oid mis tangalarning tarixi, zarb etish markazlari, ularning shakl va yozuv xususiyatlari, shuningdek, tangalardagi siyosiy va iqtisodiy ma’lumotlar tahlil qilinadi. Maqolada arxeologik topilmalar, numizmatik tahlillar va yozma manbalar asosida mis tangalarning Temuriylar iqtisodiy siyosatidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, ushbu tangalarning o‘ziga xos naqshlari va arab yozuvidagi muhrlarining tarixiy mazmuniga ham alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqot Temuriylar davrining pul muomalasi, savdo-sotiq munosabatlari va hukmdorlarning siyosiy nufuzi haqida muhim ma’lumotlar beradi.