MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR NUTQINI RIVOJLANTIRISH BORASIDA XORIJ TAJRIBALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning nutqini rivojlantirish bo‘yicha xorijiy mamlakatlarning ilg‘or tajribalari tahlil qilinadi. Dunyoning turli davlatlarida bolalar nutqini shakllantirish va rivojlantirishga yo‘naltirilgan innovatsion usullar, pedagogik yondashuvlar va dasturlar haqida ma’lumotlar keltiriladi. Ayniqsa, Koreya, Yaponiya va Fransiyada qo‘llanilayotgan kommunikativ va o‘yinli metodlar, sensorli ta’lim texnologiyalari hamda bolalar bog‘chalarida qo‘llaniladigan interaktiv o‘yinlar tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu tajribalarni O‘zbekiston ta’lim tizimiga tatbiq etish imkoniyatlari muhokama qilinadi.